Skip to content

Cranio Sacraal Therapie

Diepe ontspanning voor een algemeen herstel op lichamelijk, emotioneel en
geestelijk niveau

Klachten als gevolg van spanning, pijn en angst/ psychosomatische klachten

Spanning hebben we nodig om te leven, vooruit te gaan en ons energiek te voelen. Als de spanning niet met ontspanning afgewisseld wordt en zich gaat installeren in jezelf, krijg je lichamelijke en emotionele klachten met symptomen – zoals slapeloosheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, pijn en angsten.

De klachten kunnen zich verder ontwikkelen in bijvoorbeeld burn-out en andere ziektes, doordat het immuunsysteem niet meer optimaal kan functioneren en bijvoorbeeld blokkades ontstaan.

Spanning
Hoogsesitief

Je bent hoogsensitief

Hoge sensitiviteit maakt dat je alles heel sterk beleeft. Je hebt moeite om de gewenste regie over jezelf te krijgen. Gevoelige mensen hebben vaak te maken met onverklaarbare klachten en emotionele problematiek, gedrag en concentratie problemen.

Je maakt heftige levensprocessen door

dOns leven is voortdurend in ontwikkeling. De manier hoe wij een fase beleven heeft weer invloed op de volgende fase. Het is daarom essentieel om aandacht aan een crisis en processen te geven, zodat het een opening geeft in plaats van een belemmering. Als je aandacht aan de crisis besteedt heb je minder kans dat deze zich herhaalt. Ik werk ook graag met je eigen geboorteproces, dat in je lichaam en geest opgeslagen zit, en als patroon kan werken elke keer dat je uit een comfortzone stapt.

Levensfasen
Minder-stress-gezondheidsproblemen

Minder stress & gezondheidsproblemen

Het leven kan behoorlijk ingrijpend zijn. Wellicht voelt het alsof je meer rust en ordening in je lichaam en leven nodig hebt. Misschien heb je gezondheidsproblemen die je belemmeren, zoals spannings- of pijnklachten. Je lichaam is een spiegel. Wat vertellen jouw klachten jou? Ik begeleid je graag om weer vrij in je lichaam te zijn en om spanningsklachten te verlichten.

Het lichaam heeft verschillende lagen: Met een cranio-sacraal behandeling kan je de diepere lagen met opgeslagen pijnpunten in het lichaam aanspreken en het zelf herstellend vermogen activeren. Vanaf binnenuit kun je in je lichaam je hele levensverhaal en opgeslagen trauma’s ervaren.

We doen het samen!

In mijn werk als verloskundige en verpleegkundige heb ik veel ervaring en observaties kunnen maken in levens- en ziekte processen. De cranio-sacraal heeft een diepere greep aan mijn kennis gegeven. Waarmee ik mensen kan helpen in hun processen.

Klachten verlichten & reset van je lichaam

Door de diepe ontspanning en de aandacht aan de blokkades kan de natuurlijke gezondheid weer zijn werk doen. Ons lichaam heeft alles in huis om veel klachten uit zichzelf te laten genezen; kijk bijvoorbeeld naar het genezen van een wond of een botbreuk. Cranio-sacraal therapie helpt om de energie in het lichaam op een natuurlijke manier te laten stromen.

Inzicht in levensprocessen en overtuigingen

Veel mensen zijn verbaasd over het verhaal van hun leven dat het lichaam via de therapie kan doorgeven. Zij krijgen nieuwe inzichten en leren de regie op hun leven bij te stellen. Het gaat bijvoorbeeld over zelfacceptatie, zelfliefde. Je kijkt als het ware voorbij je aandoening.

Lichaam voorbereiden voor een ingreep of spannende gebeurtenis of prestatie

Als het lichaam voorbereid is met een cranio-sacraal sessie, zal het veel minder stress hormonen produceren, waardoor alles veel soepeler kan verlopen. En een goed resultaat beïnvloeden.

Hoe werkt het

Een behandeling duurt 75 minuten. In een kort voorgesprek proberen we het thema van de sessie naar boven te halen. Je mag daarna gaan liggen met kleren aan.

Tijdens de behandeling ga ik met zachte respectvolle aanraking je lichaam voelen op zoek naar het cranio-sacraal ritme, de bewegingen en veranderingen in het lichaam zelf. Vaak worden door clienten ook verschillende gevoelens in het lichaam ervaren. Sommige sessies gebeuren in stilte, bij andere sessies praten we over de ervaringen. Vaak raakt de cliënt in diepe onspanning, waardoor natuurlijke processen plaats kunnen vinden. Na 45 tot 60 minuten sluit ik de behandeling af. Je kan nog even blijven liggen en rustig wennen aan het hier en nu. Na de behandeling nemen we tijd voor een kort gesprek.

De volgende paar dagen en vooral nachten blijft de behandeling doorwerken in je lichaam. Je zult je misschien meer moe voelen of emotioneel. De klachten kunnen terugkomen, je kan altijd bellen of mailen als je het niet vertrouwt. Het is raadzaam in deze periode goed naar je lichaam te luisteren, en geen alcohol of drugs te gebruiken.

Als je binnen 3 weken weer een afspraak maakt, kan het lichaam zich verder ontwikkelen.
Cranio-sacraal kan een kort of lang traject worden.

Bij een kort traject met 3 sessies binnen 6 weken kan je al veel bereiken voor een acute vraag en je lichaam als het ware resetten: 1- herkennen 2- ontwikkelen. 3- stabiliseren
Sommigen mensen kiezen daarna om op regelmatige basis terug te komen om hun systeem gezond te houden.

Als je opeens met een acute vraag komt, kunnen wij beslissen om weer het korte traject van 3 sessies in te voeren. Je kan ook eerst kiezen om een proefsessie te doen en dan beslissen of je door wilt gaan.

Hoe-werkt-Cranio
Een-Cranio-behandeling

Cranio-sacraal sessie

79
  • Per behandeling
  • Met voor en na gesprek
  • Deels vergoed door verschillende zorverzekeringen met aanvullend pakket

Cranio-sacraal thuis

89
  • Per behandeling
  • Met voor en na gesprek
  • Deels vergoed door verschillende zorverzekeringen met aanvullend pakket

Hoe klanten mij ervaren

Veelgestelde vragen

wat is cranio-sacraal therapie en hoe werkt het?

De cranio-sacraal therapie is een holistische vorm van behandelen. Het is ontwikkeld vanuit de craniale osteopathie, en werkt met de ritmische stroombewegingen van het hersenvocht. Dit ritme is voelbaar via het fascia systeem in het hele lichaam. Waar blokkades in het lichaam zitten komen het cranio-sacraal ritme en de fascia vast te zitten. Daar wordt contact en aandacht gegeven tot de stroming hersteld is. Een cranio-sacraal sessie kan veel inzicht en bevestiging geven, en je helpen om je eigen gezonde balans te vinden voor een harmonisch leven.

zijn er risico’s verbonden aan cranio sacraal therapie? Zijn er bijwerkingen? Zijn er contra indicaties?

Bijwerkingen: De cranio sacraal werkt op zeer fijne en subtiele structuren en functies van het lichaam. Het is belangrijk om na een sessie goeg voor je lichaam te zorgen. Zo min mogelijk stress, geen alcohol of drugs gebruiken. De meeste mensen zijn moe ef soms emotioneel de dag na de behandeling. Oude pijnen kunnen ook weer komen, in het algemeen hebben de bijwerkingen vaak te maken met het herstel en zijn ze persoonlijk. De bijwerkingen kunnen soms een paar dagen duren. Je mag altijd contact opnemen na een behandeling als je het niet vertrouwt. De mensen die meer sessies hebben gehad ervaren in het algemeen minder bijwerkingen

Wanneer je niet altijd behandeld kan worden bij mij: Als je lichaam al bezig is met een proces bijvoorbeeld, als je koorts hebt, in het eerste trimester van de zwangerschap, is het altijd handig om eerst te overleggen.

ik ben een nuchter persoon en heb niets met energiewerk en spiritualiteit. Kan het mij ook helpen?

Jazeker. Cranio-sacraal therapie werkt op de natuurlijke processen en functies van ons lichaam. De therapeut heeft daar een goede kennis over. Nuchtere mensen hebben ook veel baat bij deze vorm van therapie. Sceptische mensen hebben er niet altijd baat bij.

Kan ik doorgaan met mijn andere therapieën en medicaties?

Ja. Het is belangrijk om medicatie gebruik en andere therapieën aan de therapeut door te geven. In veel gevalen worden andere therapieën in positieve zin ondersteund door de cranio. Omdat het lichaam beter gaat stromen

Je leven is een rijk bezit. Ontdek je eigen gezonde kracht op lichamelijk, emotioneel en geestelijk niveau.

Door het aanpassen aan verwachtingen, hebben wij soms te weinig aandacht voor onszelf. 
De cranio-sacraaltherapie kan je helpen om bewegelijkheid te brengen waar het vast zit. Het helpt je om in je draagkracht te staan en de beste oplossingen voor jezelf te vinden.