MamMassage

Leer zelf je kind te masseren

Geeft een harmonische groei bij Zwangerschap – Baby – Kind

9

Zwangerschap Massage

De zwangerschap is een bijzonder gevoelige tijd waarin er veel in je lichaam gebeurt. Dit kan klachten, vragen, emoties en onzekerheden oproepen. Ik leer je hoe je op een ontspannen manier kunt omgaan met verschillende klachten en onzekerheden tijdens deze fases. Massages zijn ook heel positief voor de bevalling en het herstel rond de geboorte.

9

Baby Massage

Onrustige baby’s door buikkrampjes, slaapprobleem, huilen en nog veel meer

De buitenwereld is heel wat anders dan de warme zachte binnenwereld van mamma’s buik.
Je kind moet wennen aan het temperatuur verschil, de droge lucht, de geuren, het licht, het ritme, drinken, eten en verteren. Gelukkig dat jij er bent. Hoe kun je de spanningen van je kind en jezelf verzachten?

9

Kinder Massage

Veel prikkels, spanningen en verwachtingen van je kind.

Huilt snel, kan niet goed in slaap vallen.
Je kind kan zich niet goed concentreren en heeft gedragsproblemen. Hij/zij klaagt veel over buik- of hoofdpijn en heeft allerlei spanningsklachten. Kinderen kunnen enorm van de ontspanning van een massage genieten.
Het is gebleken dat kinderen die gemasseerd worden zich beter ontwikkelen, beter kunnen lezen, minder pesten of gepest worden en vrolijker zijn.

Help jezelf en kind groeien! Zonder spanning.

Het snelle tempo van veranderingen, de hele periode van formatie, aanpassingen en leerprocessen kunnen veel geestelijke, emotionele en lichamelijke spanning veroorzaken.
Door middel van eenvoudige liefdevolle massages kun je veel bereiken.

Een ontspannen lichaam is de belangrijke basis voor een natuurlijke en gezonde ontwikkeling van ouder en kind.

Docent baby en kindermassage

Toen ik 15 was, zag ik een buurvrouw haar baby masseren volgens de Shantala methode. Dat heeft veel indruk op mij gemaakt. Toen ik zelf moeder werd heb ik mijn kinderen gemasseerd en ervaren hoeveel het met hen deed. Als verloskundige heb ik gemerkt dat vrouwen veel beter konden bevallen en minder klachten kregen als ze regelmatig gemasseerd werden.

Iedere baby en ieder kind verdient het om gemasseerd te worden!

Een prachtige manier om jullie hechting te verbeteren als goede basis voor het leven.

 

MamMassage is een mooi moment creëren met veel positieve gevolgen.

Tijd voor jezelf

Even een moment om weer bij jezelf te komen in deze intensieve tijd van “geven”.
Tijdens de zwangerschap, herstel van de bevalling en om je te helpen ontzwangeren.
Als je beter voor jezelf kunt zorgen, des te meer je zelf kunt geven.

Spanning pijnen en angsten beter loslaten.

Baby’s en kinderen die gemasseerd worden door hun ouders kunnen hun spanningen en angsten beter loslaten. Zij leren vertrouwen opbouwen in hun lichaam en zichzelf.
Ze hebben een betere gezondheid en kunnen zich des te sneller ontwikkelen in elke levensfase. Ze presteren goed en hebben een harmonischer sociaal leven. Als ouder wordt je rustiger, krijg je meer vertrouwen in je kind en zijn eigen ontwikkeling.

Een kwaliteitsmoment voor jullie allebei

De massage is niet alleen bedoeld om klachten te herstellen of te verhelpen. Het is een ‘intiem’ moment! Het is geven en ontvangen.
Een cadeau voor jullie allebei.
Door aanraking worden hormonen geproduceerd. Onder andere Oxytocine, het liefdes- en levens-hormoon. Je kind zal dus zelf veel liefde kunnen geven en ontvangen.

Iedereen kan leren masseren!

Voor de moeder massage

 • kan de partner de aanstaande moeder leren masseren
 • een massage van mij krijgen

voor de baby en kinder massages

 

Je kunt op verschillende manieren leren hoe je je baby of kind kunt masseren.

 • In groepjes met interacties en thema’s die inspelen op de verschillende leeftijden en klachten. Dit is mogelijk vanaf een groepje van 3. Dit zijn dan 5 sessies.
 • Individueel, waar dan de focus wordt gelegd op je individuele vragen. In de praktijk heb ik ondervonden dat je in 3 sessies goed kunt leren hoe je je baby kunt masseren.

Baby’s zijn gevoelig voor hun omgeving, daarom kom ik graag bij je thuis. Voor kinderen is het juist wel weer leuk om bij mij in de praktijk komen. We bepalen de locatie in overleg.

Op dit moment is er geen groepscursus gepland. Vanaf Maart 2021 worden er nieuwe data gepland. Neem contact op voor individuele cursussen.

Baby en kind massage
Baby en kind massage

Groepscursus

van 4 lessen massages

€100

 • Groep cursus in Rotterdam Oost
 • 4 lessen leren masseren
 • Iedere les inzoomen op een ander thema rondom de ontwikkeling van de baby
 • Duur: 90 min.
 • 100 Euro voor de totale cursus. 25 Euro per les.
 • volgende cursus begint zaterdag 10 september, nog 2 plekken beschikbaar !
 • https://www.friedavroedvrouwen.nl/babymassage-2/

Individueel

Baby of kinder massagecursus

€165

 • Individueel bij jou thuis
 • 3 lessen massage
 • 75 minuten
 • 60 euro per lessen.
 • 165 euro voor 3 lessen 
 • Ruimte voor persoonlijke vragen en thema’s
 • 10 euro’s extra voor thuis behandeling per les

Individueel

Zwangerschaps massage

€165

 • Op de praktijk of bij jou thuis
 • 3 massage sessies
 • 75 min
 • 60 euro per sessie
 • 165 euro voor 3 sessies 
 • Ruimte voor persoonlijke vragen .
 • 10 euro’s extra voor thuis behandeling per keer

Hoe klanten mij ervaren

Béatrice heeft me geleerd om bewust contact te maken met mijn kindje. Zowel de houding en de beweging vragen aandacht en concentratie, waarin zowel ik en mijn baby aanwezig waren. De babymassage voelde als een versterking van onze band.
Om beter te kunnen begrijpen hoe de massage voor mijn baby aanvoelde, gaf zij mij aansluitend een massage. Dit bracht mij zachtheid en ontspanning.
Omdat ik in eerste instantie een onrustige baby had, was het een fijn idee dat ik massage kon gebruiken om ontspanning in zijn lijfje te brengen.
Ook gaf Béatrice me veel informatie. Ze leerde mij het belang van de aanmaak van oxytocine in de babytijd. Aanraking zorgt voor een extra voorraad oxytocine, wat het kind kan helpen om beter met stressvolle situaties om te gaan. Ik zal dit daarom met veel plezier blijven doen.

Jana

Béatrice bij ons thuis, dat was fijn! Babymassage instructies en meer. De uitleg met de pop was fijn en dat je bij ons thuis kwam. Het waren waardevolle momenten van ontspanning en advies op maat. Ook over hoe er voor mijn kindje te zijn als hij huilt en ongemak ervaart, de tip om zelf te aarden en aanwezig te zijn en hem daardoor steun te geven en vertrouwen om het zelf op te lossen, die was zo waardevol. En meerdere fijne weetjes en waardevolle theorieën. Het was babymassage plus, door jouw achtergrond in Cranio sacraal therapie en als verloskundige. Dankjewel voor deze fijne basis en leuke tijd samen, het heeft me plezier en vertrouwen gegeven.
Liefs
Geneviève

Oja, jij – als verschijning – was ook fijn, je spullen in de mooie rieten mand, je franse accent, dat je moeiteloos onze trappen op en neer liep om te parkeermeter alsnog te starten, dat je vertelde hoe je geniet van de puber fase thuis. Een heerlijke onderbreking voor mij met mijn piekende hormonen op dat moment.

Vragen waar je misschien nog antwoord op wil.

Wanneer kan ik mijn baby beter niet masseren

Als je er geen tijd voor hebt, als je kind ziek is, is het beter om het lijf zijn werk te laten doen als je kind net een inenting heeft gehad

Welke olie kan ik het beste gebruiken

De olie die je voor een massage gebruikt is belangrijk omdat die de huid gaat voeden. je kan de specifiek olie van Weleda bijvoorbeeld gebruiken. die samengesteld is van natuurlijke componenten. of voor een plantaardig olie, net als amandel, sesam, olijf etc…

Leer elkaar geven en ontvangen. Voor een positieve ontwikkeling

Voel je lekker in je vel! Een cadeau voor het leven!