Skip to content
Levensboom-wit

Levensfasen

De zwangerschap

Ik bied een unieke zwangerschapsbegeleiding, waarbij we de wijsheid van de natuur volgen en gebruiken. Dat betekent dat ik je begeleid in de natuurlijke ontwikkeling van de eenheid die je vormt met je kindje. In deze periode overheerst het ‘waterelement’ volgens de Chinese natuurleer. Het moederlijke hormoon progesteron zorgt dat alles soepel en vloeibaar wordt in het vrouwelijke lichaam. Het veranderen in deze balans van de hormoonhuishouding kan tot klachten leiden. Die onbalans nemen we als uitgangspunt bij de behandeling, want die biedt waardevolle informatie. We beschouwen je klachten als een natuurlijk proces. Zo leer je er op een andere manier naar te kijken en de inzichten te gebruiken. Je mag volop genieten van je zwangerschap!

De zwangerschap is een zeer bijzonder periode. Door alle veranderingen raak je soms uit evenwicht en de bijbehorende klachten kan je als heel vervelend zwaar en overheersend voelen in je dagelijkse leven. Vanaf de 16e week ben je van harte welkom.
De klachten waar ik met je aan kan werken zijn onder andere: misselijkheid, bekkeninstabiliteit, bekkenpijn, vermoeidheid, spanning, hoofdpijn, vocht vasthouden of harde buiken. 
Klachten die met het ongeboren kind te maken kunnen hebben zijn: trage groei, instabiele ligging of stuitligging.
In het laatste trimester van de zwangerschap kan het zijn dat je moeite hebt met liggen. De bevalling komt misschien niet spontaan op gang. Alles heeft nu eenmaal een betekenis en wellicht ontdek je tijdens een behandeling dat er factoren meespelen waar je nooit eerder aan hebt gedacht.

De geboorte

Een krachtige bevalling en een krachtige geboorte, dat is waar ik je op voorbereid. Naast de dood is de geboorte het grootste transformatieproces dat we als mens meemaken. De geboorte brengt ons in het leven. Daarbij is elke geboorte uniek en individueel. Het is zelfs zo dat je kunt zien aan de manier waarop iemand omgaat met de processen in zijn of haar verdere leven, hoe hij of zij als kind geboren is.
Ik behandel je volgens een holistische visie, rekening houdend met de natuur. Ik zie de geboorte als het resultaat van een fysiek, psychosociaal, familiaal en geestelijk samenkomen. Het is een krachtbron voor de start van het aardse leven.

 Het is mijn doel je voor te bereiden op een krachtige bevalling en geboorte van je kind. Ook als medische interventies nodig zijn blijft het mogelijk deze met de zachte werking van cranio-sacraal therapie te combineren.

De baby

Graag begeleid ik jou en je partner bij je nieuwe rol als ouders. Dat doe ik door jullie thuis te bezoeken, met een Shantala-massagecursus en eventueel met cranio sacraal therapie, afhankelijk van wat jullie en je baby nodig hebben. Dit is een heel belangrijke tijd, want jullie kindje begint zijn emotionele lichaam te vormen. Tijdens de zwangerschap heeft het zijn fysieke lichaam ontwikkeld. Moeder en kind zijn op dit moment met elkaar in symbiose en raakt de baby langzaam gewend aan de wereld.  Tegelijkertijd maken jullie als ouders je de kunst van het ouderschap eigen. Tijdens deze periode ondersteun ik jullie graag, zodat jullie een mooie start maken met jullie verdere leven en dat van jullie baby. 

Het kind

Je kind zit niet altijd even lekker in zijn vel. Soms zijn er emotionele obstakels, er kunnen onrustige periodes ontstaan, waarbij het op school niet fijn verloopt, er slaapproblemen zijn. Laten we samen kijken naar de mogelijke oorzaken van de verstoring in de balans van je kind en werken aan de klachten waar je kind mee zit.
Kinderen voelen zich snel thuis tijdens een cranio sacraal sessie. De flexibiliteit van het lichaam tot aan de puberteit geeft veel mogelijkheden voor deze vorm van therapie.

De jongeren

In de puberteit maakt je kind zich los van de ouderlijke zorg, een ontwikkeling die voor iedereen anders verloopt, maar sowieso de nodige spanning met zich meebrengt, die zich kan uiten in conflicten en strijd. Jouw kind kan veel baat hebben bij cranio sacraal behandelingen. Tijdens deze behandelingen werk ik samen met uw kind aan nieuwe inzichten en vertrouwen. Ik heb veel positieve ervaringen in mijn praktijk met jongeren.

De volwassene

Chronische en acute klachten, onverklaarbare klachten, vermoeidheid, overbelasting; voorbeelden van ongemakken waarmee je te maken kunt krijgen in je leven. Ik kan je bijstaan met adequate behandelingen, waarbij we ons focussen op lichaamsdelen waar je last of pijn in ervaart. Laten we vooral ook kijken naar wat de klachten vanuit een dieper niveau te zeggen hebben.

De oudere

Aan het eind van ons leven, worden we steeds minder actief in de buitenwereld. De herinneringen komen als golven terug, met zo veel kracht en leven dat ze niet altijd tot het verleden lijken te behoren. Dit is een loslatingsproces. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Als cranio sacraal therapie kan ik je helpen met de pijn en de onrust die deze periode met zich mee kan brengen, zowel fysiek als emotioneel.

Het levenseinde

Als cranio sacraal therapeut zie ik sterven niet als een einde, maar als een transformatie, waarin de stervende zoekt naar heling. Ik kan bijdragen aan bewustere beleving van het stervensproces, de pijn en angst helpen verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen.

Over mij

Ik leg graag uit hoe ik in het leven sta, hoe ik aankijk tegen gezondheid. Door woorden te geven aan de behandelingen die ik geef wil ik het contact verdiepen met mijn vakgenoten, cliënten en andere belangstellenden.

Categorieën

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *