Skip to content

Babymassage Rotterdam

Ik leer je een babymassage in Rotterdam geven

Heeft jouw kindje last van buikkrampjes, onrust, slaapproblemen of huilt het veel? Dan kan ik je helpen door je een babymassage in Rotterdam te leren geven. In mijn praktijk in Rotterdam Prinsenland geef ik cranio-sacraal therapie en massages, waarbij ik me heb gespecialiseerd in de de zogeheten MamMassage. Dit is een speciale massagevorm waarbij je zelf als ouder je kindje masseert. Baby’s en kleine kinderen worden daar ontzettend rustig en ontspannen van, wat een mooi effect heeft op hun algehele welbevinden en gezondheid.

babymassage rotterdam

Babymassage in Rotterdam vlak na de geboorte

Je kunt bij mij terecht voor een cursus babymassage in Rotterdam wanneer je maar wilt, maar het is in het bijzonder aan te raden vlak na de geboorte. Het verschil tussen mama’s warme buik en de buitenwereld is namelijk ontzettend groot. De temperatuur is anders, de lucht is veel droger, en alle geuren, kleuren, het ritme en licht zijn anders. Het is dan ook heel belangrijk dat je technieken kent die jouw kindje helpen ontspannen, zodat het op een prettige wijze al deze nieuwe indrukken kan verwerken. Mijn babymassage in Rotterdam is ontzettend zacht en stimuleert precies op de juiste manier. Ik leer je alle technieken aan waarmee je je kindje, hoe klein ook, op een fijne manier kunt masseren. Dit bevordert niet alleen de ontspanning, en dus diens groei, vertering en slaap, maar is ook nog eens heel erg goed voor de connectie tussen ouder en kind.

Babymassage Rotterdam

Leer kindermassages geven

Naast de cursus babymassage in Rotterdam kan ik je ook leren hoe je (kleine) kinderen masseert. Dit gebeurt op een wat speelsere wijze als de babymassage, waarbij het kindje er iets meer bij betrokken wordt. Kinderen masseren heeft ontzettend mooie effecten op hun ontwikkeling. Door de diepe ontspanning die het teweegbrengt kunnen kinderen zich beter concentreren, makkelijker dingen aanleren (zoals lezen), worden ze socialer en vallen ze tevens makkelijker in slaap. Kindermassages werken in het bijzonder voor kinderen die erg onrustig zijn en veel stressgerelateerde klachten lijken te hebben.

Een ontspannen lichaam ontwikkelt zich het best

Het idee achter het geven van zo’n kindermassage of babymassage in Rotterdam is dat een ontspannen lichaam zich het beste ontwikkelt, en tevens het beste herstelt. Dit geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen, en zelfs voor de kleinste baby’s. Als docent baby- en kindermassage leer ik jou alle technieken aan, en vervolgens kun je ze met je eigen kind(eren) in de praktijk brengen. De resultaten zijn altijd weer mooi om te zien, en veel ouders zijn verbaasd over wat het teweegbrengt.

Heb je interesse in een paar sessies kinder- of babymassage in Rotterdam? Neem dan even contact met me op. Ik vertel je dan alles over de mogelijkheden, en we plannen gelijk een afspraak in.